صفحة 1 من 1
اللحم بالبرقوق والمشماش والكركاع( الجوز)
مرسل: الخميس 11-11-2010 3:30 pm
بواسطة Zenobia
المقادير :
كيلو من اللحم
ملعقة من الابزار
ملعقة صغيرة من الملح
ملعقة من الزنجبيل
القليل من الزعفران
4 فصوص من الثوم
3 حبات من البصل
كاس من الزيت
القليل من زعفران شعرة
مسحوق القرفة
1 كيلو من البرقوق
250 جرام من المشمش
القليل من الكركاع ( الجوز ) للتزيين
التحضير :
في اناء للطهي يوضع اللحم, يضاف الزيت, الزعفران , الابزار , الملح, الزنجبيل, الثوم مفروم,يقلى اللحم مع القليل من الماء, يضاف البصل ويترك على النار الى ان ينضج مدة نصف ساعة. في اناء آخر ضعي البرقوق , اضيفي نصف لتر من الماء , اتركيه يرقد مدة 30 دقيقة , صفيه جيدا , صبيه في اناء واضيفي اليه مقدار 3 ملاعق من صلصة مرق اللحم المعد في السابق , القرفة والسكر او العسل بحسب الدوق, اتركيه فوق نار خفيفة حتى ياخد لونا عسليا , ازيلي حبات البرقوق واحتفظي بها جانبا , في نفس الاناء ضعي قطع المشماش لتتعسل , ثم زينيها بحبة الكركاع عند تقديم الطبق.
مرسل: الخميس 11-11-2010 3:55 pm
بواسطة zaynab
مرسل: الخميس 11-11-2010 7:56 pm
بواسطة احمد الهلالى
نصيحة محدش يعمل بوصفات زنوبية
الى هيعمل بوصفتها هيجيلوه تلبك معوى
ولازم يعمل غسيل للمعده بعدها على طول
اسالو مجرب ولا تسالو طبيب
ودى صورتى وانا بتعالج للتاكيد
اااااااااالف سلامة عليك والله يا احمد منا سبق وحظرتك انك متكلش من وصفات زنوبيا بس انتا الى مبتسمعش الكلام تستاهل
مرسل: الخميس 11-11-2010 8:08 pm
بواسطة zaynab
مرسل: الخميس 11-11-2010 10:21 pm
بواسطة Zenobia
مرسل: الخميس 11-11-2010 10:32 pm
بواسطة احمد الهلالى
حقك تعملى اكتر من هيك
بس نغش الناس يعنى
مينفعش لازم نقول الحقيقة
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
مرسل: الجمعة 12-11-2010 8:41 am
بواسطة Zenobia
:( :( :( :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
يا احمد شكله لازم ازيد كمية السم بالطعام لانه المرة الماضية ما حطيت كل الكمية لهيك خرجت من المستشفى سالما معافى ;-)
خليك جنتلمان و لا تشهر بطبخي حتى انه الشيخ المحسن وافق يفتح لي مطعهم هههه